Historie


1960 2
Værkstedet 1958


HJORTKÆR maskinfabrik a/s er en familieejet virksomhed, startet af Ingrid og Henrik Sand Simonsen i 1958, og siden drevet videre i familien. Virksomheden er fortsat beliggende i landsbyen Hjortkær, ca. 20 km øst for Esbjerg.
Der har været drevet smedie på stedet siden ca. 1906.

 

1960 1
 Under udvidelse 1960

Fra at være en traditionel smedevirksomhed med opgaver indenfor landbrug, VVS, smedejernskonstruktioner og senere tipvogne til landbruget, blev aktiviteterne i midten af 1980`erne flyttet over på montage, service og konstruktion af rustfrie konstruktioner og anlæg til vaske- og rengøringsopgaver. Senere kom fremstilling af filterenheder for spildevandsseparering til.

Efter flere om- og tilbygninger, samt tilkøb af yderligere jord og lagerfaciliteter, råder virksomheden over optimerede faciliteter og produktionsudstyr, hvor der i videst mulig omfang er anvendt de seneste teknologier indenfor indretning og miljøoptimering.

 

hm2004
2010


Virksomheden har både modtaget priser og kunnet fejre runde virksomheds- og medarbejderjubilæer undervejs. I 2002 modtog vi årets Miljøpris fra det daværende Miljønetværk Ribe Amt.
I 2007 modtog vi JydskeVestkystens Erhvervspris "Den Gyldne Ambolt" og i foråret 2008 kunne vi fejre 50 års jubilæum.

I dag ligger fokus på udvikling af spildevandsseparationsløsninger og vaskeanlæg i rustfrit stål til kunder i både ind- og udland. Vi har gennem årene opbygget stor knowhow og satser i dag på at være en professionel sparringspartner indenfor vores fokusområder.